Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χριστουγεννιάτικο Carrot Cake!

Δημοσιεύθηκε 7 Δεκεμβρίου, 2023

Υλικά

Για το Cake
  • 350 γραμμάρια αλεύρι 
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 
  • 4 τεμάχια αυγά μέτρια 
  • 360 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό 
  • 450 γραμμάρια καρότο, τριμμένο 
  • 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ 
  • 5 γραμμάρια σόδα 
  • 5 γραμμάρια κανέλα 
  • 2 γραμμάρια γαρίφαλο 
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 
  • 1 γραμμάρια μοσχοκάρυδο 
  • 5 γραμμάρια αλάτι 
Για την Κρέμα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό 
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
  • βανίλια 
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα 
  • 10 γραμμάρια κανέλα 
  • γραμμάρια μοσχοκάρυδο 
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια 

Εκτέλεση

Για το Κέικ
  1. Σε κάδο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και λιώνουμε το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Ενώνουμε τα 2 μείγματα. 
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, χρησιμοποιώντας μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). 
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. 
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170˚C για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν σερβίρουμε 
Για την Κρέμα
  1. Σε κάδο ανάμειξης ενσωματώνουμε με φτερό (Κ) όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

Προαιρετικά γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram