Σε βλέπει ερωτικά ή φιλικά; Ένα σημάδι θα σε βοηθήσει να καταλάβεις!

Δημοσιεύθηκε 20 Αυγούστου, 2023

Τον βλέπετε, σας βλέπει, συστήνεται, συστήνεστε (σας συστήνουν τέλος πάντων) και ήδη νιώθετε τις πρώτες πεταλούδες να φτερουγίζουν στο στομάχι σας. Στο δικό του όμως τι γίνεται; Άγνωστο.

Και κάπως έτσι βρίσκεστε αντιμέτωπη με την ερώτηση που σας σιγοκαίει τα κύτταρα του εγκεφάλου και προκαλεί μια απροσδιόριστη σύγχυση στη συμπεριφορά σας. Έχετε μόλις γνωρίσει κάποιον που σας βλέπει σαν μια εν δυνάμει σύντροφο ή κάποιον που θα μπορούσε να συζητάει για ώρες μαζί σας, αλλά μόνο φιλικά; Με άλλα λόγια, σας βλέπει ερωτικά ή καμία σχέση ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η απάντηση υπάρχει στο βλέμμα του και για την ακρίβεια στο σημείο του σώματός σας που θα σας κοιτάξει (αχ αλάνθαστη γλώσσα του σώματος).

Μετά από μελέτη που πραγματοποίησαν και δημοσίευσαν στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που κοιτάμε έναν άνθρωπο αλλάζει ανάλογα με τις προθέσεις που έχουμε για εκείνον. Εντάξει, εύλογο.

Οι ερευνητές, όμως, εισχώρησαν βαθύτερα καταγράφοντας την κίνηση του ματιού σε περισσότερους από 100 ανθρώπους καθώς εκείνοι κοιτούσαν και αξιολογούσαν φωτογραφίες άλλων ατόμων.

Κάπως έτσι, παρατήρησαν ότι όταν οι άντρες αξιολογούσαν μια γυναίκα ως εν δυνάμει σύντροφο, την κοιτούσαν στο κεφάλι και στο στήθος ενώ σε όσες έβλεπαν μια πιθανή φίλη, το βλέμμα τους έπεφτε περισσότερο σε σημεία όπως τα πόδια και οι πατούσες. Οι γυναίκες, πάλι, λειτούργησαν αντίστροφα.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι οι single αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στην κάθε φωτογραφία εν αντιθέσει με αυτούς που είχαν σχέση.

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι το κάθε φύλο, και ανάλογα με τους στόχους του πάντα, «σκανάρει» διαφορετικά το περιβάλλον και τα άτομα μέσα σε αυτό. Επιπλέον, καταργώντας την «απολυτότητα» της ομορφιάς, επιβεβαιώνουν κάτι πολύ σημαντικό: ότι το τι θεωρεί ο καθένας όμορφο δεν είναι απλώς υποκειμενικό, αλλά εξαρτάται από τις ανάγκες του τη δεδομένη στιγμή της ζωής του.

«Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω στο θέμα της έλξης τείνουν προς τη θεωρία ότι ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών είναι αυτό που κάνει ένα άτομο επιθυμητό. Αυτή η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι τα χαρακτηριστικά στα οποία θα εστιάσουν οι άνθρωποι εξαρτώνται από το τι ψάχνουν εκείνη την περίοδο της ζωής τους», δηλώνει η επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια ψυχολογίας Angela Bahns.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram