Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 22 Μαΐου, 2020

Λιχουδιά της στιγμής τα ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι κακάο είναι τέλεια τόσο για οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Γαρνίρουμε με άχνη, σπιτική πραλίνα ή παγωτό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι

Συστατικά
12 – 14 (μια συσκευασία) φύλλα κρούστας
λίγο ελαιόλαδο
14 κγ ταχίνι κακάο ή σπιτική πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο
μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
7 μικρές μπανάνες – 5 μεγάλες
άχνη για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες
Ανοίγω το ένα φύλλο κρούστας, αλείφω το μισό με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνω στα δύο.
Από το υπόλοιπο αλείφω πάλι το μισό με ελαιόλαδο και το διπλώνω στα δύο.
Στη μια άκρη βάζω στη μέση της (όχι από άκρη σε άκρη) από 1 κγ γεμάτο ταχίνι με κακάο και πάνω του πασπαλίζω με λίγο καρύδι χοντροκομμένο.
Τοποθετώ στη μέση του ένα κομμάτι μπανάνας (σε μικρή μπανάνα το μισό, σε μεγάλη το 1/3).
Λαδώνω με το πινέλο το υπόλοιπο φύλλο και αφού ρολάρω, τυλίξω από τη μια άκρη με το φύλλο τη μπανάνα, διπλώνω τις άκρες – δεξιά και αριστερά – προς τα μέσα και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετώ το ρολάκι πάνω σε λαδόκολλα και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα αλείφω εξωτερικά με ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις το φύλλο πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σερβίρω με άχνη ζάχαρη από πάνω, ή με μέλι ή αν δεν νηστεύουμε ταιριάζουν ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram