Πως να κάνεις ανδρικό κούρεμα με μηχανή βήμα βήμα!

Δημοσιεύθηκε 15 Απριλίου, 2020

Το ανδρικό κούρεμα είναι μια διαδικασία που οι περισσότεροι άντρες έχουν συνηθίσει να κάνουν στον κουρέα τους. Δυστυχώς όμως τις μέρες της καραντίνας δεν είναι δυνατόν να πας στο κομμωτήριο καθώς είναι κλειστά.

Έτσι, Θα χρειαστείς μόνο μια κουρευτική μηχανή που ίσως να έχεις ή μπορείς να αγοράσεις για να τη χρησιμοποιείς και αργότερα γλιτώνοντας αρκετά χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνα με τα πλαϊνά

Κάθε κουρευτική μηχανή έχει συγκεκριμένες σκάλες. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις πρώτα είναι να βρεις το πόσο κοντά θέλεις να είναι τα μαλλιά σου στα πλαϊνά. Μόλις βρεις ποια σκάλα θέλεις βάλτη στο μπροστά μέρος της μηχανής και ξεκίνα να κόβεις τα πλαϊνά από κάτω προς τα πάνω. Με άλλα λόγια η κίνηση που θέλεις να κάνεις θα πρέπει να είναι κόντρα.

αντρικό κούρεμα με σβήσιμο

Κάνε αρκετά περάσματα για να σιγουρευτείς ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Για να κάνεις ένα όμορφο σβήσιμο στο κούρεμά σου θα πρέπει να κουρέψεις περισσότερο προς τα κάτω. Μην κουρέψεις δηλαδή όλο το πλαϊνό μέρος μέχρι πάνω αλλά άφησε λίγο μαλλί για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις άλλες σκάλες αργότερα για να γίνει το σβήσιμο.

Πως να κουρέψεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου

Το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αν δεν έχεις κάποιο άτομο για να σε βοηθήσει θα πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή. Πάρε ένα μικρό καθρέφτη χεριού για να μπορείς να δεις τις κινήσεις σου. Με προσοχή κάνε το κούρεμα όπως ακριβώς έκανες και στα πλαϊνά για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Πως να κάνεις το σβήσιμο στο κούρεμα σου

Το σβήσιμο γίνεται μόνο σε περιοχές που οι τρίχες είναι πολύ κοντές. Για να μπορέσεις να το κάνεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες. Μπορείς δηλαδή να βρεις το σημείο που θέλεις να κάνεις το σβήσιμο και να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές σκάλες για να υπάρχει διαφορετικό μήκος από κάτω προς τα πάνω.

Ένα κούρεμα με σβήσιμο θα πρέπει πάντα να είναι πιο κοντό κάτω και να γίνεται πιο μακρύ όσο ανεβαίνεις. Θα πρέπει βέβαια να είσαι πολύ προσεκτικός στο πως θα εξαφανίσεις όσο γίνεται περισσότερο αυτή τη γραμμή για να μη φαίνεται έντονα. Μην το παρακάνεις όμως γιατί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να χρειαστεί στην τελική να ξυρίσεις όλο το γύρω γύρω του κεφαλιού σου τελείως.

Πως να κουρέψεις τα μαλλιά σου κοντά στο πάνω μέρος

Αν το κούρεμα που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις θέλεις να είναι λίγο μακρύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι και όχι την κουρευτική μηχανή στο επάνω μέρος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χωρίσεις το πάνω μέρος σε μερικά μέρη και να τα κουρέψεις ένα προς ένα. Για να έχουν όλα τα ίδιο μήκος μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ήδη κουρεμένα μαλλιά σαν μέτρο σύγκρισης.

Καθάρισε τις λεπτομέρειες

Το τελικό βήμα για να ολοκληρώσεις το κούρεμα σου είναι να καθαρίσεις τις λεπτομέρειες που έχουν μείνει. Θα πρέπει δηλαδή να καθαρίσεις καλά και προσεκτικά πίσω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τέλος, μπορείς να βρεις τον ιδανικό τρόπο για σένα να φτιάξεις το κάτω μέρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε κωνική, στρόγγυλη και τετράγωνη λαιμόκοψη.

 

 

theman.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram