Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 4 Μαρτίου, 2021

Σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη κι αν αποφασίσετε να μην ψήσετε, αλλά θέλετε κάτι κρεατικό, φτιάξτε και απολαύστε μια λαχταριστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

Νουά στο φούρνο

Τι έχουμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 κιλό νουά μοσχάρι με το λίπος του
  • 2 κύβους Βοδινό με λαχανικά
  • 1/2 κιλό πατάτες, μικρές
  • 15 κρεμμυδάκια, για στιφάδο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλιές βιτάμ, για το άλειμμα
  • 1 λαδόκολλα
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζ. κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φύλλα δάφνης

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι την επόμενη ημέρα.

Την επομένη, τρίβουμε σε ένα μπολ τους κύβους, προσθέτουμε πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το χαρακώνουμε κυκλικά με ένα μαχαίρι, το αλείφουμε με βιτάμ και το πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπολ.

Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε στο ταψί τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και περιχύνουμε με το νερό.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα, φροντίζοντας να γυρίσουμε από όλες τις πλευρές το κρέας για να ροδίσει ομοιόμορφα.

Οταν ψηθεί το κρέας και μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε σε μία πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το νουά με βρασμένο λάχανο, παντζάρια ή φασόλια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram