Το μυστικό για τηγανητές πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου, 2023

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες. Είναι ένα συνοδευτικό που πάει με όλα τα πιάτα αλλά δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν στην εξίσωση μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό; Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτε τες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξε τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram