Αυτές τις 4 τροφές ΔΕΝ πρέπει να επιλέγετε για μεσημεριανό!

Δημοσιεύθηκε 30 Νοεμβρίου, 2022

Όλοι αγαπάμε το φαγητό έξω και οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε στην παγίδα του φάμε κάτι γρήγορο, πρόχειρο και ανθυγιεινό.


Παρακάτω αναφέρονται 4 μεσημεριανές τροφές που οι κλινικοί διαιτολόγοι και καρδιολόγοι λένε πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε.

1. Χάμπουργκερ με πατάτες τηγανητές 
Ένα μέτριο σε μέγεθος burger από μόνο του δεν είναι τόσο κακό. Ωστόσο, αν προσθέσετε ένα επιπλέον μπέικον, λιπαρές σως και τυριά τότε είναι μια βόμβα χοληστερίνης. Αν δε το συγκεκριμένο burger το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές τότε η λήψη θερμίδων εκτοξεύεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί το στομάχι σας να το χωνέψει.

2. Έτοιμα προπαρακευασμένα σάντουιτς 
Τα περισσότερα προκατασκευασμένα σάντουιτς περιέχουν ανθυγιεινά συντηρητικά και αυτό για να διατηρούνται.... φρέσκα μέχρι να φτάσουν στο κατάστημα. Επιπλέον, περιέχουν έξτρα λίπη, γλυκαντικές ουσίες και άλλα πρόσθετα. Αν θέλετε ένα σάντουιτς το καλύτερο είναι να σταματήσετε κ να ζητήσετε να το φτιάξουν μπροστά στα μάτια σας.

3. Ψητές πατάτες 
Όταν σκέφτεστε κάτι ψημένο είναι σίγουρο πως είναι καλύτερο από και τηγανητό. Ωστόσο επειδή οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη η κατανάλωσή τους θα σας προκαλέσουν κούραση γιατί ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Για αυτό το καλύτερο είναι να καταναλώνονται σε μικρή ποσότητα και πάντα συνοδευτικό και όχι κυρίως πιάτο.

4. Πίτσα σε πακέτο 
Οι περισσότεροι από μας μπορεί να καταναλώσουμε για μεσημεριανό δυο κομμάτια πίτσα. Αυτό όμως που δεν γνωρίσουμε είναι πως αυτή η μικρή ποσότητα μας δίνει πάνω από 500 θερμίδες και 20 γραμμάρια λίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram