Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2020

Οι αλμυρές γεύσεις είναι στην κορυφή των προτιμήσεων μας.

Βρήκαμε, λοιπόν, ένα σνακ για να συνοδεύσει το κρασί μας ένα βράδυ που περιμέναμε φίλους στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τυρένια μπισκοτάκια

Υλικά

125 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
160 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
100 γραμμάρια τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο πικάντικο τυρί
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε με τα χέρια.

Η ζύμη μας θα είναι μαλακή αλλά δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας και τα αραδιάζουμε σε δυο λαμαρίνες φούρνου που έχουμε προηγουμένως καλύψει με χαρτί ψησίματος (με αυτή τη δόση βγαίνουν 70 περίπου μικρά μπισκοτάκια).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 18 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram