Υλικά
200 γρ. κασέρι90 γρ. παστουρμά, σε φέτες1 ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με
1 κ.σ. νερό
20 γρ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια.Κόβουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
-Τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
-Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
-Τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε την άκρη με τον αραιωμένο κρόκο για να κολλήσει το ρολό.
-Κόβουμε σε 8 ρολάκια και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
-Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
-Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com