Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Παστουρμαδοπιτάκια

Δημοσιεύθηκε 16 Ιανουαρίου, 2024

Υλικά

200 γρ.  κασέρι90 γρ.  παστουρμά, σε φέτες1  ντομάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1/2 ματσάκι μαϊντανό  πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

850 γρ.  φύλλα σφολιάτας

1  κρόκο, αραιωμένο με

1 κ.σ. νερό

20 γρ.  παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια.Κόβουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
-Τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
-Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
-Τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε την άκρη με τον αραιωμένο κρόκο για να κολλήσει το ρολό.
-Κόβουμε σε 8 ρολάκια και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
-Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
-Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη.

https://youtu.be/sM2qzMQ-gCc

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram