Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Macaroons με γέμιση καρύδας

Δημοσιεύθηκε 13 Μαρτίου, 2024

Γλυκά, μαστιχωτά αλλά και γεμάτα απόλαυση! Τα macaroons είναι γεμάτα ένταση ακόμη κι αν μιλάμε για μια και μόνο μπουκιά. Σήμερα έχουμε μια συνταγή λίγο αλλαγμένη αλλά γεμάτη εξωτικές εντάσεις. Οι ψημένες και άκρως τραγανές μπουκίτσες, με την χρυσαφένια επιφάνεια, λιώνουν στο στόμα, ειδικά όταν είναι βουτηγμένες μέσα στη σοκολάτα.

Θα χρειαστείς:

1 σακούλα τριμμένη καρύδα 396 γρ.,
⅔ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (160 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. κομματάκια σοκολάτας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα τις ετοιμάσεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° κελσίου. Στρώνουμε  λαδόκολλα σ΄ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί την καρύδα, το ζαχαρούχο, τη βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα της καρύδας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού βάζουμε λίγη από τη ζύμη στα στρωμένα φύλλα ψησίματος, σε απόσταση περίπου 3 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε, 1 φύλλο τη φορά, για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι επάνω και οι κάτω άκρες. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Λιώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τον πάτο των ζεστών μπισκότων στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε ξανά στα στρωμένα φύλλα ψησίματος, αφήνοντάς τα να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram