ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γάλα, 3,5%
1 αυγό, μεσαίο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ηλιέλαιο, για το ψήσιμο
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
150 γρ. μύρτιλα (blueberries)
100 γρ. ξηρούς καρπούς, mix
500 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολύ μικρά pancakes.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ρίχνουμε λίγο από τον χυλό, δημιουργώντας μικροσκοπικά pancakes τα οποία αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αναποδογυρίζουμε τα pancakes -με τη βοήθεια μιας σπάτουλας- και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε τα pancakes σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Μοιράζουμε τα pancakes σε μπολ, περιχύνουμε με σιρόπι σφενδάμου, προσθέτουμε τα blueberries και τους ξηρούς καρπούς, και γεμίζουμε τα μπολ με γάλα.
Σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com