Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 21 Ιουλίου, 2020

Δοκιμάστε ένα φρουτένιο cheesecake με υπέροχη γεύση και μοναδική εμφάνιση

Τα μύρτιλλα κάνουν τη γεύση του ακόμη καλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Cheesecake με μύρτιλα

Υλικά

45 γρ. βούτυρο λιωμένο
Μπισκότα βουτύρου τριμμένα
150 γρ.
Ζελατίνη σε φύλλα (5 φύλλα)
10 γρ.
240 γρ. κρέμα γάλακτος Arla ζεστή
Ζάχαρη άχνη
40 γρ.
Φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ.
Σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά
¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
Για το σιρόπι μύρτιλο

½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
Της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές
Της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά
2 κουταλιές της σούπας νερό

Διαδικασία

Για το σιρόπι:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.

Για το cheesecake:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.
Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.
Στο πρώτο μπολ προσθέτετε τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύετε καλά. Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα. Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνετε λευκό.
Αδειάζετε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.
Αδειάζετε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρετε τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.
Τέλος, προσθέτετε και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνετε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρετε με λίγα έξτρα φρούτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram