Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Παστέλι με αμύγδαλα και κανέλα

Δημοσιεύθηκε 20 Αυγούστου, 2024

Ο συνδυασμός μελιού και σουσαμιού δίνει ένα από τα πιο αρωματικά και υγιεινά σνακ, το παστέλι.

Φτιάξτε το και απολαύστε την υπέροχη γεύση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παστέλι με αμύγδαλα και κανέλα

Υλικά

280γρ. σουσάμι
300γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
80γρ. αμύγδαλα ανάλατα με φλούδα ή χωρίς
1κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβω τα αμύγδαλα σε 2-4 κομμάτια.

Καβουρδίζω το σουσάμι και τα αμύγδαλα να πάρουν ελαφρά ξανθό χρώμα.

Στη συνέχεια, τα βάζω σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το μέλι και τα βράζω για 3΄- 4’ .

Μετά, προσθέτω την κανέλα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.

Απλώνω μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνω πάνω το μείγμα στρώνοντάς το ώστε να είναι ομοιόμορφο σε πάχος και δίνοντάς του ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.

Αφήνω το μείγμα να κρυώσει στη λαδόκολλα και μετά κόβω στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμώ.

Τυλίγω το κάθε παστέλι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram