Πώς πήρε το όνομά του το avocado;

Δημοσιεύθηκε 12 Μαΐου, 2021

Το αβοκάντο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει must κομμάτι της διατροφής μας και η αλήθεια είναι όσο περίεργο και αν σου φαίνεται πως ανήκει στην ομάδα των φρούτων. Τα αβοκάντο είναι από τα πιο τέλεια τρόφιμα στον κόσμο. Είναι βουτυρώδες, εξαιρετικά ευπροσάρμοστο - μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τα πάντα, από σαλάτα αβοκάντο έως smoothies - και είναι γεμάτο με άφθονα υγιή λιπαρά για την καρδιά και φυτικές ίνες.

Πώς έχει πάρει όμως αυτό το όνομα;
Στις 15 Μαΐου 1915, στο κομψό νέο ξενοδοχείο Alexandria στο Λος Άντζελες, μια ομάδα αγροτών της Καλιφόρνιας συγκεντρώθηκε για να αποφασίσει την τύχη μιας νέας καλλιέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ahuacate, ένα φρούτο με σχήμα αχλαδιού και χαλικώδη επιφάνεια, ήταν βασικό φαγητό στο Μεξικό και την Κεντρική και Νότια Αμερική από το 500 π.Χ. Τον 16ο αιώνα, οι Ισπανοί κατακτητές ερωτεύτηκαν τον καρπό αφού παρατήρησαν την πολύτιμη θέση του μεταξύ των Αζτέκων.

avocado3

Μέχρι τις αρχές του 1900, το ahuacate δεν είχε ποτέ αναπτυχθεί εμπορικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το 1914, ωστόσο, ξενοδοχεία στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο παραγγέλνουν όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και πληρώνουν έως και 12 $ για μια ντουζίνα. Όμως οι αγρότες αντιμετώπισαν πρόβλημα μάρκετινγκ. Κατ' αρχάς, το ahuacate ήταν πολύ δύσκολη λέξη για τους Αμερικανούς. Το χειρότερο; Ήταν η λέξη των Αζτέκων για το ανδρικό μόριο, που ονομάστηκε για το σχήμα και τη φήμη του ως αφροδισιακό. Στη συνέχεια, υπήρχε το άλλο μη ελκυστικό όνομα: alligator pear.

Οι αγρότες βρήκαν όμως ένα νέο όνομα: αβοκάντο. Ενημέρωσαν τους εκδότες λεξικών για την αλλαγή - και ότι ο πληθυντικός θα γράφεται «avocados», και όχι «avocadoes» - και ονόμασαν τη δική τους ομάδα ως California Avocado Association.

Η προσέγγιση λειτούργησε. Σήμερα, η Καλιφόρνια αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% όλων των αβοκάντο που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram