Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα και μελάσα

Δημοσιεύθηκε 9 Οκτωβρίου, 2022

Υλικά
για τον χαλβά
80 γραμμάρια βούτυρο
100ml ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα (ή κουκουνάρι ή φιστίκια Αιγίνης)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κ.τ.σ μελάσα
για το σιρόπι
400 ml γάλα
200 ml νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Βήματα
Πρώτα από όλα, βάλτε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα. προσοχή μην το κάψετε. Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη για να λιώσει σιγά σιγά. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε το βούτυρο μαζί με το λάδι στο τηγάνι.
Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο προσθέστε το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Τσιγαρίστε λίγο και προσθέστε τα καρύδια ή τα φιστίκια. 'Ο,τι έχετε διαλέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακατέψτε προσεκτικά και σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ροζ χρώμα.
Σιγά σιγά ρίξτε το σιρόπι που φτιάξατε με γάλα και ανακατέψτε όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Προσθέστε τη μελάσα και ανακατέψτε καλά.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος. Σερβίρετε και απολαύστε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram