Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πρασόπιτα χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
1/4 ματσάκι άνηθο
2 αυγά, μέτρια
150 γρ. γάλα, 3,5%
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. αλεύρι dinkel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε τα πράσα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να μη ροδίσουν πολύ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε με τα πράσα για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα πράσα με το σκόρδο σε ένα μπολ.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα πράσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Λαδώνουμε ελαφρά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram