Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πίτσα steak

Δημοσιεύθηκε 9 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο
1 κλ. δεντρολίβανο
150 γρ. μοτσαρέλα, κίτρινη, τριμμένη
80 γρ. μπέικον, σε φέτες
70 γρ. ντοματίνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
μοτσαρέλα, λευκή
φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές τις σπαλομπριζόλες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστούν καλά οι μπριζόλες, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο, και μεταφέρουμε τις σπαλομπριζόλες στο ταψί.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε ροδέλες.

Πασπαλίζουμε με 80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα, τις φέτες μπέικον, την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετούμε πάνω από τις μπριζόλες κομμάτια μοτσαρέλας, και πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού.
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram