Ρούχα που κυριολεκτικά... δεν υπάρχουν!

Δημοσιεύθηκε 21 Οκτωβρίου, 2021

Πώς ντύνονται οι άνθρωποι στον εικονικό κόσμο; Εσείς τι φοράτε στο internet; Τι φοράνε τα παιδιά σας όταν παίζουν Minecraft; Αγοράζουν συνέχεια εξοπλισμό, διαφορετικές εμφανίσεις, στολές, ασπίδες, μπότες, κράνη όπως η ανιψιά μου; (Μαμά, να βάλω στην κάρτα σου 5 ευρώ να πάρω ένα όπλο;) Η νέα υστερία με την Νοτιοκορεάτικη σειρά του Netflix “The Squid Game” έχει ήδη, μέσα στις πρώτες 10 μέρες της προβολής της, δημιουργήσει φρενίτιδα στις online αγορές για ό,τι φορούν οι πρωταγωνιστές: Πράσινες αθλητικές φόρμες εποχής 80s, λευκά T-shirts, λευκά slip-ons παπούτσια. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν 20 χρόνια με τα σχολικά κοριτσίστικα outfits της Ιαπωνίας όταν είχε κυκλοφορήσει το φιλμ “Battle Royale”. Τι φοράτε online;

Ειδικά από την πρώτη καραντίνα για την covid-19, η online ζωή όχι μόνο απενοχοποιήθηκε αλλά διογκώθηκε και έγινε must. Όλοι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο και αυτό είναι εντάξει. Φορώντας φόρμες, ρόμπες, παντόφλες, οτιδήποτε σημαίνει την άνετη, εντελώς αδιάφορη, μπλαζέ αμφίεση της φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι όμως, έχει δημιουργήσει ο καθένας έναν ψηφιακό εαυτό. Το πρόσωπο που είναι όταν βρίσκεται στο διαδίκτυο. Ένα avatar που έχει απεριόριστες ελευθερίες: να παίξει παιχνίδια μέσα σε virtual reality, να συναντήσει άλλους για κοινωνική συναναστροφή και, το κυριότερο, να κάνει shopping. Ώρες ατέλειωτες χαζεύοντας, υπολογίζοντας, διαλέγοντας ανάμεσα σε εκατομμύρια ψηφιακά προϊόντα, ρούχα, αξεσουάρ.

This Outfit Does Not Exist

Η 27χρονη Αγγλίδα influencer Daniella Loftus που παράτησε τη δουλειά της σαν σύμβουλος μόδας και δημιούργησε τη σελίδα thisoutfitdoesnotexist.com, λέει ότι καλύτερα από όλους την καταλαβαίνουν οι 14χρονες ξαδέρφες της. Αυτές άλλωστε είναι και το νέο δυναμικό καταναλωτικό κοινό σε μία αγορά ψηφιακών προϊόντων που μεγαλώνει εκρηκτικά.

Η ιδέα είναι πολύ απλή: μπαίνεις στα ψηφιακά καταστήματα, στέλνεις μία ολόσωμη φωτογραφία σου ή βίντεο (σε φυσικό φως, με ρούχα που να διαγράφουν καθαρά τη σιλουέτα σου, να μην κρύβεται το πρόσωπό σου από μαλλιά, σκιές, καπέλα κλπ.), επιλέγεις το ρούχο ή αξεσουάρ που θέλεις, πληρώνεις και με photoshop σε ντύνουν από την κορφή μέχρι τα νύχια. Το Instagram μπορεί να πλημμυρίσει τώρα με τις εικόνες σου ντυμένη σαν μεταπυρηνική Bjork ή ό,τι άλλο φαντασιώνεσαι.

AFE89E01 3894 40A5 9124 BFB9035866D1
63E6CA35 4FC6 4B36 B28F 2AD358384B93


Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram