Ξέρεις που και ποια είναι η παλιά πόλη της Χαλκίδας;

Δημοσιεύθηκε 11 Οκτωβρίου, 2023

Πίσω από την πλατεία Αθανάτων, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παλιά γέφυρα, χτυπά η καρδιά της παλιάς Χαλκίδας. Πρόκειται για μια μικρή συνοικία που βρισκόταν εντός των τειχών. Η συνοικία του κάστρου, όπως την αποκαλούν, κατάφερε να ξεφύγει του εκμοντερνισμού της πόλης.

Έτσι σήμερα αποπνέει ακόμα κάτι από τον αέρα και την ιστορία αυτού του τόπου. Εξερευνήστε τα μικρά σοκάκια, θαυμάστε τα παραδοσιακά διώροφα σπίτια με τα ακροκέραμα και τα σιδερένια μπαλκόνια, πολλά από τα οποία δυστυχώς σήμερα βρίσκονται σε παρακμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεγονός που προκαλεί μεγάλο θαυμασμό είναι πως σε αυτήν την τόσο δα μικρή συνοικία κατάφεραν να συνυπάρξουν ειρηνικά οι λατρευτικοί τόποι τριών διαφορετικών θρησκειών κατά την οθωμανική περίοδο. Σε απόσταση μόλις ενός οικοδομικού τετραγώνου συναντάμε μέχρι και σήμερα την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την εβραϊκή συναγωγή και το τζαμί του Εμίρ Ζαδέ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram