Αυτό είναι το Νο1 ηρεμιστικό όταν βρίσκεσαι σε ένταση (και δεν είναι φάρμακο)!

Δημοσιεύθηκε 6 Νοεμβρίου, 2021

Τι λένε οι ειδικοί για την μαγεία της παραγωγής των ήχων που μας ηρεμούν!

Η μουσική αποτελεί τη Νο1 θεραπεία για κάθε ψυχική διαταραχή! Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γιατροί συνιστούν όταν είμαστε αγχωμένοι ή πολύ πιεσμένοι, να κλείνουμε τα μάτια και ν' ακούμε τους ήχους του δωματίου! Όλα μέσα τους έχουν νότες, ρυθμό και ένταση, που λειτουργεί θεραπευτικά στο πνεύμα και στο σώμα μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αρχαιότητα, η θεραπευτική δύναμη του ήχου έχει τεκμηριωθεί σε διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Είτε πρόκειται για ένα όργανο, μια φωνή, είτε προέρχεται από φυσικές πηγές που υπάρχουν διάχυτες γύρω μας, οι ήχοι έχουν τη μαγεία να μας παρέχουν το αίσθημα της γαλήνης. Τα κύματα που μεταφέρουν τον ήχο επηρεάζουν τα συναισθήματά και τη διάθεσή μας. Με τον ίδιο τρόπο που η μουσική μπορεί να χαλαρώσει το μυαλό μας λοιπόν, εξίσου αποτελεσματικά.

«Η μουσική αγγίζει ολόκληρο τον εγκέφαλο. Επηρεάζει τόσα πολλά δίκτυα...», δήλωσε ο Δρ Jonathan Burdette, MD, ακτινολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Wake Forest στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με τον γιατρό, όταν ακούμε μουσική, επηρεάζεται το κινητικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει τη σωματική μας κίνηση, τα συναισθήματα και την απόκρισή μας στο άγχος

Επιπλέον, ο Burdette εξηγεί ότι η ακρόαση της μουσική μπορεί να μειώσει την έντονη δραστηριότητα στο DMN. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου ρυθμίζει τη σκέψη που περιβάλλει το μυαλό και την αυτο-αναφορά, και αυτή η επιβραδυνόμενη δραστηριότητα μπορεί να αναιρέσει επαναλαμβανόμενες ανήσυχες σκέψεις. Όταν ακούμε μουσική, η έρευνα δείχνει ότι αυτή η μείωση της δραστηριότητας στο DMN μπορεί να βελτιώσει τη γνώση και να μειώσει τον αριθμό των σκέψεων. Όταν νιώθουμε άγχος για κάτι, αρκεί μια μελωδία για να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε. Το ίδιο ισχύει και όταν ακούμε μάντρας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram