Αν είσαι φαν της σοκολάτας και των σοκολατένιων γλυκών, τότε είσαι στο σωστό σημείο.
Αν πάλι είσαι και δεν είσαι, τότε ίσως μια μικρή υπογλυκαιμία να την πάθεις, αλλά πίστεψε με αξίζει. Σήμερα σου έχουμε την καλύτερη.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
340γρ. κουβερτούρα
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
300γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
40γρ. Vinsanto
1 συσκευασία παγωτό σοκολάτας.
Εκτέλεση
Λιώσε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και έπειτα πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πάρε μια αποσπώμενη φόρμα για τούρτες και ξεκίνα να στήσεις τα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα έχεις βουτήξει ελαφρώς στο Vinsanto. Στρώσε μια στρώση με σαβαγιάρ στο πάτο και έπειτα στήσε σαβαγιάρ γύρω γύρω από το τσέρκι.
Σειρά έχει το παγωτό σοκολάτα. Άπλωσε το πάνω από την βάση με τα σαβαγιάρ. Εγώ αυτό που κάνω είναι να βάζω μισό παγωτό στην αρχή, έπειτα μια στρώση ακόμα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μισό παγωτό και τέλος ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα και σπάω μερικά σαβαγιάρ από πάνω. Βάλε την τούρτα παγωτό σοκολάτα με σαβαγιάρ στην κατάψυξη και άφησε την για 12 ώρες