Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σολομό με αρωματική σαλάτα ρόκα και ρεβίθια

Δημοσιεύθηκε 28 Νοεμβρίου, 2024

Τρυφερός, ψημένος με λεμόνια και πικάντικη σαλάτα με ραπανάκια και ρεβίθια

Σολομός με αρωματική σαλάτα ρόκα και ρεβίθια

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • 700 gr σολομός σε φέτες με το δέρμα του
  • ½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 (450 gr) κονσέρβα ρεβίθια, σουρωμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 4 φλ. baby ρόκα
  • 4 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην προτελευταία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις φέτες λεμονιού με λάδι και έπειτα άπλωσέ τες σε ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε τον σολομό πάνω από τα λεμόνια, αλατοπιπέρωσέ τον και άλειψέ τον με λίγο λάδι.
  • Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι και άφησέ τον να κρυώσει πριν τον σπάσεις με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια με το σκόρδο, τη ρίγανη και μισό φλιτζάνι λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρισε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά, ανακάτεψε μισό κουταλάκι αλάτι και αφαίρεσε από την φωτιά.
  • Μετάφερε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.
  • Ρίξε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και χτύπησέ τον με το λάδι και αλατοπίπερο για να φτιάξεις το dressing.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την ρόκα με ένα κουταλάκι από το dressing.
  • Μοίρασε την σαλάτα σε τέσσερα μπολ και μοίρασε από πάνω τις φέτες ραπανάκι, τα ρεβίθια και τον σολομό.
  • Ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και επιπλέον dressing και πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram