ΥΛΙΚΑ
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. νερό
6 vegan burger, 678 γρ.
Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου και τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ορθογώνιο ταψί 28x36 εκ. και ρίχνουμε το νερό.
Μεταφέρουμε τα vegan μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.