Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σούπα λαχανικών βελουτέ

Δημοσιεύθηκε 5 Νοεμβρίου, 2023

Υλικά:

  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 1 στικ σέλερι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλτε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 3 λεπτά.

Προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο, το μπούκοβο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέστε τον ζωμό και τις πατάτες. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι αφήστε για 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να βράσουν καλά.

Στη συνέχεια βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram