Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πίτσα με λεπτή ζύμη

Δημοσιεύθηκε 20 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζυμάρι
500 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. μαγιά ξηρή
300 γρ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. παρμεζάνα
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 φέτα σκόρδο, από μια σκελίδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πιπέρι

Για τη σύνθεση
200 γρ. γκούντα, τριμμένο
200 γρ. απάκι
200 γρ. μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Πασπαλίζουμε ένα μπολ με ελαιόλαδο και μεταφέρουμε μέσα το ζυμάρι.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε 4 ζυμαράκια. Όσα ζυμάρια δε χρησιμοποιήσουμε τα μεταφέρουμε αμέσως πίσω στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με σιμιγδάλι και μεταφέρουμε το ζυμάρι στο ταψί.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε μια λεπτή ζύμη στη διάμετρο που επιθυμούμε, και αφήνουμε στην άκρη. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι όση ώρα ανοίγουμε τη ζύμη.

https://youtu.be/3gS_FsC24rM

Για τη σάλτσα ντομάτας
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ, το ξίδι, τη ζάχαρη, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και το σκόρδο, και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πιπέρι, και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.

Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα και τοποθετούμε ένα ταψί μέσα.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα στο κέντρο της πίτσας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με 50 γρ. γκούντα, και προσθέτουμε 50 γρ. απάκι και 50 γρ. μοτσαρέλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες, και προσθέτουμε από λίγες φέτες στη πίτσα.
Μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί που έχουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ζυμάρια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram