Κύπρος : Μαζεύουν υπογραφές για την απόσυρση του “El Diablo”

Δημοσιεύθηκε 1 Μαρτίου, 2021

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, θέτει ερωτηματικά προς την διοίκηση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για την επιλογή του τραγουδιού που φέρει τον τίτλο “El Diablo”, δηλαδή “Ο Διάβολος”, διερωτώμενος μεταξύ άλλων “γιατί επιλέχθηκε ένα τραγούδι που προκαλεί τόσο βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα του πιστού λαού”.

Το τραγούδι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα όπου το ΡΙΚ δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων από πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον τίτλο αλλά και στο περιεχόμενο του τραγουδιού. Κάποιοι έχουν ξεκινήσει μάλιστα και διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την ακύρωση της συμμετοχής του συγκεκριμένου τραγουδιού. “Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Θεολόγων

Με αισθήματα απογοήτευσης, θλίψης αλλά και έντονου προβληματισμού είδαμε την παρουσίαση του νέου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το νησί μας στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROVISION από το κρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Το τραγούδι φέρει τον τίτλο ¨EL DIABLO¨, που μεταφράζεται στα ελληνικά ¨Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ¨. Με πραγματικό αποτροπιασμό διαβάζουμε ότι μέσα από τους στίχους του το τραγούδι εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά. Ακόμη και μεταφορικά να ισχυριστεί κάποιος ότι γίνεται στην ερμηνεία του, εντούτοις είναι προκλητικότατη η επιλογή αυτών των στίχων.

Ερμηνεύτρια του τραγουδιού είναι η Έλενα Τσαγκρινού ενώ το τραγούδι έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa. Στο videoclip πρωταγωνιστεί η Τσαγκρινού πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram