ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ!

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουνίου, 2021

Ο δυνατός... (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Άνδρας της Χαλκίδας!

Παίρνοντας αυτή τη συνέντευξη και καθηλωμένη από κάθε λέξη που έβγαινε από το στόμα του Aντώνη Βουσουρέλη, συνειδητοποίησα πως το να έχεις ήθος και ψυχή είναι μεγάλη υπόθεση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντώνης, είναι 30 χρόνων, είναι Χαλκιδέος και ειλικρινά έχει να μας πει τόσα πολλά! Υπόδειγμα ακέραιου χαρακτήρα, με τεράστια αποθέματα αντοχής, πίστης και δύναμης τόσο σωματικής, όσο και ψυχικής! Έχει καταφέρει να πετύχει τόσα πολλά στη ζωή του αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα κατάφερε μόνος του και κάτω από πολλές αντιξοότητες! Υπενθυμίζοντας μας έτσι, πως το να συνεχίζεις είναι το δύσκολο! Το να τα παρατάς είναι το πιο απλό!

Παλαιστής με πάρα πολλές διακρίσεις διεθνώς, αλλά και kick boxer με άλλες τόσες! Οι επιτυχίες στο ενεργητικό του είναι, ειλικρινά,τόσες που θα σας εντυπωσιάσουν!  Δε θα σας κουράσω άλλο με εισαγωγές, νομίζω, έχει τεράστιο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσετε αυτά που μου περιέγραψε! Θα προσπαθήσω να τα αποτυπώσω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ αν και, ειλικρινά, δηλώνω εντυπωσιασμένη! Πάμε να δούμε!

Η ΠΑΛΗ

Η απαρχή του Αντώνη στον αθλητισμό έγινε από πολύ μικρή ηλικία! Για την ακρίβεια γύρω στην Πέμπτη Δημοτικού άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι έχει έφεση στα δυναμικά αθλήματα. Κάπως έτσι, ο μπαμπάς του αποφάσισε να τον γράψει στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη! Στη συνέχεια το αθλητικό Γυμνάσιο όπου πήγαινε, τον έκανε να πάρει την κλίση του αλλά και να συνειδητοποιήσει, τελικά, την έφεση που είχε στα αθλήματα αυτά! Η θέληση του να γίνεται όλο και πιο δυνατός τον έκανε το 2007-2008 να βγει ο πιο δυνατός έφηβος καθώς σήκωσε τα πιο πολλά κιλά σε πένταθλο! Το 2009-2010,μάλιστα, κατάφερε να βγει Πρώτος παγκοσμίως στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη!

361D5BEA 4A73 46EE BA78 63C9C08B617C

Η καριέρα του μετράει χρόνια πολλά! Για 10 ολόκληρα χρόνια ήταν στην Εθνική μας ομάδα, με 300 ματς στο ενεργητικό του μόνο στο εξωτερικό. Βγήκε 10 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στους Έφηβους, στους Παίδες, στα Σχολικά αλλά και στην κατηγορία Ανδρών. Στο εξωτερικό, έφτασε να είναι στην πεντάδα του κόσμου τα τελευταία 4 χρόνια, και να κερδίζει τουρνουά με παγκόσμιους πρωταθλητές, κερδίζοντας έτσι πολλά μετάλλια!

860BE423 A4CD 4B3E B9EF F47710C07E94

Πιο συγκεκριμένα, έχει βρεθεί σε παγκόσμια πρωταθλήματα όπου μερικά από αυτά είναι στην Κίνα, στο Ντουμπάι, στη Βουλγαρία, στην Αρμενία, στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη που βγήκε 1ος, στο Ιράν που βγήκε και εκεί 1ος αλλά και σε άλλα πολλά!

Μιλώντας για την πιο σημαντική και συγκινητική στιγμή της καριέρας του κυρίως λόγω τον εθνικών φρονημάτων του, και τη τεράστιας αγάπης του για την πατρίδα μας περιγράφει εκείνη, όπου πάλεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Έχοντας ο ίδιος 39 πυρετό, σκέφτηκε να μην παλέψει. Στην κλήρωση, όμως, των διαγωνιζομένων είχε προκύψει από τα 20 άτομα να πρέπει να παλέψει με 4 Τούρκους. Μόνο το σκεπτικό ότι το κάνει για την Ελλάδα, ήταν αρκετό. Πάλεψε!! Κατάφερε να κερδίσει τους 3, με κορυφαία στιγμή η νίκη του 4ου την ημέρα της εθνικής εορτής των Τούρκων, της επετείου δηλαδή του Κεμάλ ατά Τουρκ! Ο αγώνας ήταν δύσκολος και έγινε με πολύ κόπο  λόγω υγείας αλλά και λόγω συνθηκών. Καταφέρνει και κερδίζει τον Τούρκο παίρνοντας έτσι το χρυσό μετάλλιο! Ένας Έλληνας ανάμεσα σε 15.οοο πορωμένους Τούρκους την ημέρα της εθνικής τους εορτής… Όπως ήταν αναμενόμενο ο εθνικός μας Ύμνος δεν ακούστηκε ποτέ, κάτι που τον στεναχώρησε ιδιαίτερα. Ένιωθε, όμως, ήδη τεράστια ικανοποίηση για την επιτυχία του αυτή! Έπειτα, ήρθε και η νίκη του στη Σμύρνη αποσπώντας το παρατσούκλι του Τουρκοφάγου!

ΤΟ ΚICK BOXING

Περνώντας ο καιρός και παρότι ένιωθε ιδιαίτερα αδικημένος από το κράτος που δεν βοήθησε καθόλου τον Αντώνη ως αθλητή στο να συνεχίσει την πορεία του, αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί και με το kick boxing! Από 136 κιλά, παγκόσμιος πρωταθλητής χάνει σε 1 χρόνο 46 κιλά φτάνει τα 90 και βγαίνει πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick boxing με τέσσερις αγώνες σε ηλικία μόλις 23 ετών!

0E4F76DE 7FCE 4C60 BCD0 27D5A146CF46

Η καριέρα του στην πάλη τον βοήθησε αρκετά, καθώς είχε ήδη ένα κοινό που πίστευε σε αυτόν και ήταν δίπλα του σε κάθε του βήμα. Τη δεύτερη χρονιά βγαίνει πάλι πρωταθλητής Ελλάδος. Το ίδιο και την τρίτη που μάλλον ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο αγώνας διεξήχθη στην αγαπημένη του πόλη τη Χαλκίδα. Μέχρι τότε δεν είχε παίξει ποτέ μες την έδρα του. Του γίνεται πρόταση, να συμμετάσχει στον αγώνα Ελλάδα-Ρουμανία-Ολλανδία παρότι ήταν στη Β’ επαγγελματική κατηγορία. Όντας, όμως γνωστός από την πάλη και θέλοντας ο κόσμος του και η οικογένειά του να τον δουν να αγωνίζεται μέσα στην πόλη του στο στάδιο Κανήθου, απεδέχθη την πρόταση και πήρε μέρος!

98E460C2 67AE 4B39 A209 950B7CC13DBE

Το ρίσκο ήταν μεγάλο γιατί τότε δεν είχε το επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν! Κάνει συμβόλαιο για την σωματική του ακεραιότητα και στο Α’ ημίχρονο κόβεται το πόδι του από αντικανονικό χτύπημα του αντιπάλου. Δεν τα παρατάει όμως! Δένει το πόδι του και μπαίνει ξανά στη μάχη! Με δυο δυνατές κινήσεις καταφέρνει και βγάζει τον αντίπαλο του knock out και παίρνει έτσι τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο στο Kick Boxing στην έδρα του και στην πόλη του χωρίς να είναι καν μέχρι τότε επαγγελματίας Α’ κατηγορίας!!

CFA81B6B 6BBA 49C1 B350 F52FD3D932B2

Η επιτυχία όλων αυτών δεν ήρθε εύκολα! Την περίοδο εκείνη τόσο οι υποχρεώσεις όσο και οι δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ήταν πολλές! Δούλευε  κάθε μέρα στο ταξί του πατέρα του, είχε τη μητέρα του άρρωστη στο νοσοκομείο, έπρεπε να επισκέπτεται στη φυλακή καθημερινά πολιτικό πρόσωπο στο οποίο παρείχε προστασία, φρόντιζε μόνος του για το σπίτι και το φαγητό του, έπρεπε παράλληλα να συνεισφέρει οικονομικά και το κυριότερο, να φέρεις εις πέρας όλες του τις προπονήσεις και τους αγώνες!! Οι συνθήκες αυτές, όπως, όλοι αντιλαμβανόμαστε ήταν αναμφίβολα δύσκολες και δυσμενείς! Αυτό, όμως, τον έκανε πιο δυνατό!!

Η ΝΥΧΤΑ

Για να κρατηθείς στον αθλητισμό και, μάλιστα, σε τόσο μεγάλους αγώνες χρειάζεσαι χορηγούς και πολλά έξοδα. Όπως ο ίδιος δηλώνει, και παρά τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα, αντιλήφθηκε πως δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθηθεί από το κράτος. Τα λεφτά που έπαιρνε ως αθλητής ήταν ελάχιστα και τα έξοδά του για τους αγώνες αυτούς, υπερβολικά πολλά!

Έτσι, και με την κρίση να φτάνει έντονα στις ζωές μας ξεκίνησε να δουλεύει νύχτα για βιοποριστικούς καθαρά λόγους! Εδώ και 8 χρόνια δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά για την ασφάλεια και την προστασία τους. Τα τελευταία 6 χρόνια, δε, είναι η μόνιμη εργασία του.

320909DF 6F0A 4436 8220 DADDE2ED0583

Η νύχτα για τον Αντώνη, παρόλα αυτά, δεν έχει την έννοια που ορισμένοι θεωρούμε. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, έχει ακόμη μέσα του την αίσθηση του αθλητή! Κάνει κάθε μέρα τις προπονήσεις του, συνεπώς, δεν έχει αφήσει να τον επηρεάσει ή να του αλλάξει τα δεδομένα!

9226D2FA C988 40FC A28E EF03571B3E4D

Στην ερώτηση μου, αν αυτή η δουλειά είναι πραγματικά δύσκολη μου απάντησε πως δύσκολη είναι όταν δεν έχεις χαρακτήρα και είσαι ευάλωτος! Σίγουρα υπάρχουν και τα άσχημα κομμάτια και παραδέχεται ότι ο κόσμος έχει αγριέψει πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχει περάσει από δικαστήρια, νοσοκομεία, αυτόφωρα αλλά έχει αποδεχτεί ότι είναι όλα μέσα σε αυτό το πλαίσιο! Το πάθος του για τον αθλητισμό τον κράτησε μακριά από οτιδήποτε θα του έκανε κακό γιατί ήξερε πως αν κάτι πάει στραβά δε θα μπορέσει να συνεχίσει αυτό που τόσο αγαπάει.

57A6490A 48E8 44D2 A639 38796EDF0C8E

Θεωρεί τον εαυτό του παρεξηγημένο κι αυτό γιατί η εικόνα του, η ταμπέλα που απέκτησε με τη συμμετοχή σε ένα πολιτικό κόμμα, αλλά και τα έντονα εθνικά και πατριωτικά του φρονήματα τον έκανα να μοιάζει με κάτι διαφορετικό από αυτό που εσωτερικά είναι! Παρόλα αυτά, νιώθει τυχερός γιατί έχει κόσμο δίπλα του και άτομα δικά του που τον στηρίζουν σε όλα ό,τι κι αν είναι αυτά! Το ακόμη καλύτερο είναι πως οι γυναίκες του δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία κι αυτό γιατί ξέρει καλά πως όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού του εκεί πρέπει να είναι όλα αλλιώς. Ήσυχα και όμορφα!

Έτσι, φέτος και καθώς πάτησε τα 30 ήρθε η στιγμή να επιφέρει αλλαγές στη ζωή του. Αποφάσισε, όπως μας λέει, να πετάξει τα περιττά από πάνω του! Μια από τις αλλαγές ήταν το να κόψει το χαρακτηριστικό του μούσι! Του αρέσει πολύ η οικογένεια και τα παιδιά και θεωρεί πως τώρα ήρθε η ώρα. Αποφάσισε να αλλάξει το κορμί του, την εμφάνισή του και κυρίως την ψυχή του! Αποζητά την ηρεμία, θέλει να χαλαρώσει και να αποδείξει πως όσα λέει τα εννοεί! Ήδη βρίσκεται στην αναζήτηση μιας πρωινής δουλειάς για να ολοκληρωθεί εντελώς το κομμάτι που προσπαθεί να καταφέρει! Εμείς, ξέρουμε πως θα τα καταφέρει!

FA6AD50A A4A1 4291 A4F7 0F070DA95FE3

Περιγράφοντας όλα τα παραπάνω αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε αυτόν τον άνθρωπο τόσο για τις τεράστιες επιτυχίες και διακρίσεις του όσο και για τον αυθεντικό του χαρακτήρα!  Η συνέντευξη μαζί του δεν τελείωσε… έχουμε ακόμη να πούμε, ( κι εσείς να διαβάσετε) πολλά! Οσονούπω, πλησιάζει και το δεύτερο μέρος!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram