Αφράτα και πεντανόστιμα, αυτά τα τυροκούλουρα θα κλέψουν την καρδιά σας με την αφράτη ζύμη τους και την τυρένια γεύση τους!
Υλικά
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια σπορελαιο
2 αυγά
1 κγ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Λίγο αλάτι
Τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη.
Προσθέτουμε το σπορελαιο, το 1 αυγό, το 1 ασπράδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μισό αλεύρι, το δουλεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε φύλο το χαράζουμε από τη μία πλευρά προσθέτουμε τυρί, το τυλίγουμε και του δίνουμε σχήμα όπως στη φωτογραφία τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν !!!
Καλή επιτυχία!!!