Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κις λορέν με τυριά και μπέικον

Δημοσιεύθηκε 16 Ιουνίου, 2024

Είναι η δημοφιλέστερη γαλλική τάρτα παγκοσμίως και είναι και μια αγαπητή τάρτα στην χώρα μας.

Οι συνταγές πολλές αλλά μια κλασσική και εντυπωσιακή είναι η κις λορέν με τυριά και μπέικον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κις λορέν με τυριά και μπέικον

Υλικά

Ζύμη για τάρτες

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχύρευστη, όχι υγρή

2 αυγά φρέσκα

200 γραμμάρια τυρί τριμμένο γκούντα (φρέσκο, όχι φακελάκι)

150 γραμμάρια μπέικον

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

2. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα για τάρτα ή σε ένα πιρέξ

3. Τοποθετούμε το μπέικον σε κυβάκια και ψήνουμε την τάρτα για λίγο μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα (10 λεπτά περίπου)

4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο

5. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος

6. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι

7. Χύνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram