Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 17 Μαΐου, 2020

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά είναι αυτός. Αλλά είναι και μία εύκολη επιλογή.

Τις κροκέτες λαχανικών μπορείτε να τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαχανοκροκέτες

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 πρέζα κόλιανδρο
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
150 ml μπύρα
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού. Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram