Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού με πρωταγωνιστή ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά της εποχής.
Δες παρακάτω την εκτέλεση της.
Υλικά για 6 άτομα:
6 μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
400 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα:
6 ώριμες ντομάτες
ή 2 κονσέρβες πομοντόρια στο χυμό τους
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες ροδέλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε κάθε τηγανιά.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 20 περίπου λεπτά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το βασιλικό και το αλάτι.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες, καλύπτουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και τη μισή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.
Κάνουμε και δεύτερη στρώση και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.