Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας το αγαπημένο σου σουβλάκι

Δημοσιεύθηκε 7 Ιουνίου, 2020

Σε μία καθημερινότητα που απαιτεί γρήγορες σκέψεις και ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις, το εύκολο φαγητό ή αυτό που μας κάνει χαρούμενους κατά την κατανάλωσή του, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη.

Πολλές φορές τρώμε κάτι ασυναίσθητα, απλά για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να πάρουμε την απαραίτητη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Στο τέλος της βραδιάς ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά μας, υποκύπτουμε σε σουβλάκια, πίτσες και άλλες πολλές ένοχες απολαύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λιπαρά γεύματα όμως είναι ανθυγιεινά. Το ξέρεις και το ξέρουμε, όπως επίσης γνωρίζεις και γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να τα βγάλεις από την διατροφή σου. Είναι και θα είναι και στο μέλλον μερικά από τα καλύτερα αμαρτήματά μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα περιορίσεις ή να επιλέγεις τις σωστές ώρες που θα τα καταναλώσεις.
souvlaki

Το αγαπημένο σου σουβλάκι, για παράδειγμα, αν το φας πριν από το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Από το απόγευμα και μετά τα λιπαρά φαγητά σοκάρουν τον οργανισμό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι όπως και η ορμονική λειτουργία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή, μπορούμε όμως να τα έχουμε την κατάλληλη ώρα που είναι πριν το μεσημέρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram