Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Χοιρινή τηγανιά

Δημοσιεύθηκε 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτή η απλή, απλούστατη εκτέλεση της χοιρινής τηγανιάς είναι αξία ανεκτίμητη.

Το καλό χοιρινό κρέας, λίγα μυρωδικά, αλατοπίπερο, κρασί και λεμόνι. Λίγες γλυκιές πιπερίτσες και τίποτα άλλο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χοιρινή τηγανιά

Υλικά

1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κύβους 3-4εκ.
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί λευκό ή κόκκινο
Χυμός από 1-2 λεμόνια
1κ.γ. γεμάτο ρίγανη
1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1κ.γ. μείγμα βοτάνων Herbs de Provence(προαιρετικά)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 πιπεριές πράσινη & κόκκινη σε λωρίδες(προαιρετικά)
1κ.σ. μουστάρδα(προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 30 λεπτά νωρίτερα και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος (σε 2 δόσεις ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας). Σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά, και από τις δυο πλευρές να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, τρίβοντας με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο ζεστό νερό(1/2 με 1 κούπα) και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου να μαλακώσει το κρέας.

Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε το ξύσμα και τη μουστάρδα, αν την χρησιμοποιήσουμε.

Απολαμβάνουμε ζεστή και χωρίς καθυστέρηση με ζεστές πιτούλες ή ψωμάκι

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram