Η Συνταγή της ημέρας: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Δημοσιεύθηκε 26 Απριλίου, 2021

Υλικά:

  • 400 γραμ. πετιμέζι
  • 120 γραμ. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Λίγο κονιάκ
  • 800 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά αλλά να πλάθεται.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς,στον αέρα. Πλάθουμε τα κουλούρια κ τα βάζουμε στο ταψί , πάνω σε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά αν τα θέλουμε αφράτα ή λίγο παραπάνω αν τα προτιμάμε τραγανά.

Έτοιμα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram