Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά αλλά να πλάθεται.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς,στον αέρα. Πλάθουμε τα κουλούρια κ τα βάζουμε στο ταψί , πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά αν τα θέλουμε αφράτα ή λίγο παραπάνω αν τα προτιμάμε τραγανά.