Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα και τραγανά παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια με μέλι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υποδεχόμαστε το Πάσχα έστω κι αν μένουμε σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
2 αυγά, large
80 ml γάλα, πλήρες
1-2 αυγά, για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.
Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αλειφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.