Χαλκίδα: Που θα πετάξεις τον χαρταετό σου την καθαρά Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε 17 Μαρτίου, 2024
Χαλκίδα: Που θα πετάξεις τον χαρταετό σου την καθαρά Δευτέρα

Λίγα λόγια για το έθιμο...

Ο χαρταετός πετάει για πρώτη φορά γύρω στο 200 π.Χ. στην Κίνα και τη Μαλαισία. Εκεί κατασκευάζονται οι πρώτοι χαρταετοί από μετάξι και μπαμπού και μάλιστα με τη μορφή που έχουν ως επί το πλείστον μέχρι σήμερα στις χώρες αυτές, η οποία δεν είναι άλλη από τη μορφή του δράκου.Από την Κίνα οι χαρταετοί ταξιδεύουν στην Κορέα και την Ιαπωνία για να εμπλουτιστούν με περισσότερα σχέδια.Γύρο στο 1400 μ.Χ. οι Ευρωπαίοι εξερευνητές που ταξιδεύουν στις χώρες της Ασίας φέρνουν τους χαρταετούς στην γηραιά ήπειρο, όπου κατά τους δυο Παγκόσμιους πολέμους χρησιμοποιούνται ως συσκευές παρατήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάμε να δούμε 3 μέρη που μπορείς κι εσύ να πετάξεις τον δικό σου χαρταετό!

ΑΛΑΝΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΝΤΙ

Πάνω από την γνωστή πλάζ κουρέντι,υπάρχει άπλετος χώρος που μπορείς να πας για να πετάξεις τον χαρταετό με την οικογένεια σου.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εκεί θα συναντήσεις μια ακόμα αλάνα,και πολλές οικογένειες που πηγαίνουν εκεί για να τηρήσουν το έθιμο

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Υπάρχει άφνονος χώρος για να πετάξεις το χαρταετό η ακόμα και για ένα πικ νικ!

ΑΛΥΚΕΣ

Αν σου αρέσει η άμμος και η θάλασσα αυτό είναι το ιδανικό μέρος για σένα! και ποιος ξέρει,αν έχει αρκετή ζέστη μπορείς μετά να κάνεις και μια βουτιά στην θάλασσα!

th 12

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram