Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 9 Απριλίου, 2020

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα. Μια φανταστική παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Όσοι νηστεύετε θα ξετρελαθείτε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαλβάς με σοκολάτα

Υλικά
Για το χαλβά με σοκολάτα

2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
2½ φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
100 γραμ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το γαρνίρισμα

λίγη λιωμένη σοκολάτα
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση
Για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση στο χαλβά με σοκολάτα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram