Bon Vivant : Το ζαχαροπλαστείο που μετατρέπει το γλυκό σε αξέχαστη εμπειρία!

Δημοσιεύθηκε 12 Δεκεμβρίου, 2022

Το Bon Vivant, το new age ζαχαροπλαστείο στον πεζοδρομο της Ερμού, ήρθε για να μετατρέψει το γλυκό σε αξέχαστη εμπειρία! Με επίκεντρο τη γαλλική ζαχαροπλαστικη και έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στην εποχικότητα των υλικών, δημιουργούνται καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος από το μηδέν ολόφρεσκα γλυκά, με σύνθετες παρασκευές. 

Κάποια από αυτά είναι γνώριμα αλλά αναβαθμισμένα, όπως το millefeuille με τη χειροποίητη βουτυρένια καραμελωμένη σφολιάτα, το profiterole, το tiramisu με την τραγανή πραλίνα espresso, η "σοκολατίνα" noir ambiance με 4 διαφορετικές παρασκευές από σοκολάτα Valrhona Guanaja 70% κακάο, η black forest, κτλ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια άλλα είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, όπως η mont blanc (τάρτα κάστανο), η flan Parisienne και το paris brest με καραμελωμένα φουντούκια, ή αποκλειστικες δημιουργίες, με ιδιαίτερες γευστικές πινελιές, όπως η τάρτα σοκολάτα με τσίλι, mango και passion fruit, η τάρτα σοκολάτα-espresso, η τάρτα σοκολάτα με ανθό αλατιού ή το παστάκι με τα καραμελωμένα φυστίκια Αιγίνης.

Για την παρασκευή τους ακολουθείται η νέα τάση στη ζαχαροπλαστική, που θέλει τα γλυκά να περιέχουν τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη, ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις και η ποιότητα των υλικών τους. 

Τα κομμάτια που βγαίνουν στις βιτρίνες καθημερινά είναι περιορισμένα, καθότι όλα γλυκά ημέρας, και υπάρχουν μέχρι εξαντλήσεως. Ωστόσο, αν επιθυμείτε συγκεκριμένα κομμάτια, μπορούν να γίνουν κρατήσεις και παραγγελίες, ώστε να υπάρξει η αντίστοιχη πρόβλεψη! 

9BE586C0 08F0 42C7 84C5 060F378C7977

Κατόπιν παραγγελίας, επίσης, όλα μετατρέπονται σε οικογένειακα ή κεράσματα! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα ολόφρεσκα croissants, που παρασκευάζονται και αυτά και ψήνονται καθημερινά στο εργαστήριο του μαγαζιου, σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις: Cheesecake φράουλα - διπλοφουρνιστό με κρέμα αμυγδάλου και αμύγδαλο φιλέ - γέμιση Gianduja - γέμιση μους φυστίκι Αιγίνης κ τραγανή πραλινα φυστικιού - croissant creme brule, και άλλα. 

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τα αυθεντικά γαλλικά μακαρόν, γεμισμένα με ganache σε διάφορες γεύσεις που κατά περιόδους εναλλάσσονται!

5ECEDB90 364A 417E BD44 7A34138A102C

Καθώς το κατάστημα διαθέτει τραπεζοκαθίσματα, μπορείτε να συνοδέψετε το γλυκό σας, με έναν εξίσου γευστικό specialty καφέ, 100% Arabica, της εταιρείας Μ.Ο.C., με μια ζέστη σοκολάτα από παστίλιες Valrhona λιωμένες σε γάλα, ή για τους πιο τολμηρούς με ένα ποτήρι κρασί απο τις ετικέτες του καταστήματος!

F0A69170 0410 4CA0 84FC C07F1598B088
4276B1C3 6034 42FF B490 993E4DC526A2


Για τις ημέρες των γιορτών,  θα υπάρχουν και τα κλασσικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, μελομακάρονα με μέλι ελάτου και καρύδι εξωτερικά και εσωτερικά, και κουραμπιέδες με αγελαδινο βουτύρο 99.8% και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Πέρα απο τις κλασικές προτάσεις, μπορούν να γίνουν κατόπιν παραγγελίας βρώσιμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με choux, βασιλόπιτες και χριστουγεννιάτικοι κορμοί.

Όποιες και αν είναι οι γευστικές σας προτιμήσεις ένα είναι το σίγουρο: θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει!

Ιδιοκτήτρια & sous chef Κικίδη Όλγα - Pastry Chef Μωϋσιάδου Έφη.

Διεύθυνση Ερμού 8. 

Ωράριο Δευτέρα κλειστά, Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη 9πμ-9μμ, Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 9πμ-10μμ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2221079500 

Instagram/facebook: bonvivant.fp

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram