Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας όσον αφορά το πώς πίνουμε τον καφέ μας.
Σε κάποιους αρέσει να βάζουν πολύ γάλα, σε άλλους να προσθέτουν αρωματικές γεύσεις με σιρόπια, ή και να βάζουν από πάνω σαντιγί.
Όποια και αν είναι η δική σας αδυναμία στον καφέ, υπάρχει πιθανότητα να εκτροχιάσει ορισμένους από τους στόχους σας για απώλεια βάρους.
Σύμφωνα με την διατροφολόγο Amy Goodson, συγγραφέα του The Sports Nutrition Playbook, η καλύτερη συνήθεια κατανάλωσης καφέ για απώλεια βάρους είναι να πίνετε τον καφέ σας με γάλα χαμηλών λιπαρών και να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά ως φυσικό τρόπο για έξτρα γεύση.
Μερικοί νομίζουν, ότι για να πίνουν καφέ με υγιεινό τρόπο, πρέπει να τον πίνουν μαύρο, χωρίς γάλα, ή πρόσθετη γεύση (ζάχαρη, σιρόπι, μπαχαρικά κ.α.). Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
“Το αγελαδινό γάλα περιέχει ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά 30ml και η πρωτεΐνη σας βοηθά να χορτάσετε γρηγορότερα και να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο, καθιστώντας την ένα υπέροχο ξεκίνημα για το πρωί”, λέει η Goodson. “Το γάλα έχει φυσικά μια ελαφρώς γλυκιά και κρεμώδη γεύση, που κάνει πιο νόστιμο τον καφέ χωρίς να προσθέτει πολλές θερμίδες”.
Τα σιρόπια στον καφέ διαλύουν κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους
Ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνουν πολλοί, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να χρησιμοποιούν πάρα πολλά ζαχαρούχα σιρόπια, ή άλλες μορφές γλυκαντικών με προσθήκη ζάχαρης, στον καφέ τους.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η κατανάλωση αυτών των ζαχαρούχων θερμίδων χωρίς φυτικές ίνες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης που καταναλώνεται από το σώμα σας. Επομένως όταν πίνετε ένα ρόφημα με ζάχαρη χωρίς καθόλου φυτικές ίνες, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν πιο γρήγορα.
Ειδοποιήσεις