Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Vegan soft cookies

Δημοσιεύθηκε 24 Αυγούστου, 2022

ΥΛΙΚΑ

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
125 γρ. ηλιέλαιο
70 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ανθό αλατιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε για 12-24 ώρες. Ο μεγάλος χρόνος αναμονής θα βοηθήσει στο να γίνουν πολύ μαλακά τα μπισκότα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια ζύμης των 50 γρ. Θα φτιάξουμε περίπου 19 τεμάχια.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε τα cookies με τον ανθό αλατιού.
Μεταφέρουμε το ένα ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα cookies.

Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα cookies.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί.
Σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram