Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Muffins με blueberries και βρόμη

Δημοσιεύθηκε 6 Φεβρουαρίου, 2023

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι βρόμη (80 γραμμάρια)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
225 γραμμάρια γιαούρτι
¼ φλιτζάνι μέλι (80 γραμμάρια)
¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (60 ml)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι blueberries (140 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)

Βήματα
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρόμη, την κανέλα, το αλάτι, το baking powder και την μαγειρική σόδα και αφήστε τον στην άκρη.
Σε ένα άλλο το γάλα αμυγδάλου, το αυγό, το μέλι, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάλτε τα blueberries σε ένα μπολ και βάλτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Αυτό θα βοηθήσει τα μύρτιλα να μείνουν σχετικά συμπαγή όσο ψήνονται.
Προσθέστε τα μύρτιλα στο μπολ με το μείγμα και ανακατέψτε.
Αδειάστε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin και ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram