Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Τρουφάκια με βρώμη, cranberries και σοκολάτα

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2022

Υλικά
για 15-20 τρουφάκια
1 κούπα χουρμάδες (περίπου 11 με 12 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι)
1/4 κούπα νερό (ή σιρόπι σφένδαμου)
1 κ.τ.σ σπόρους chia seeds
1/2 κ.τ.γ κάρδαμο ή κανέλα (προαιρετικά)
μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κούπα βρόμη
1 κούπα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
1 κούπα cranberries
1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Βήματα
Βάλτε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και φτιάξτε μια κρέμα. Προσθέστε αν θέλετε λίγο σιρόπι σφένδαμου, σπόρους chia και λίγο αλάτι. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι, βάλτε λίγο νεράκι.
Σε ένα μπολ βάλτε τα φιστίκια, τη βρόμη, τα cranberries, τα δάκρυα σοκολάτας, προσθέστε την πάστα από τους χουρμάδες και ανακατέψτε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ένα κουτάλι έπειτα, φτιάξτε μπαλάκια. Αφήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει στον πάγκο.
Να θυμάστε να ξεπλένετε τα χέρια σας ανά δύο ή τρία μπαλάκια, αφήνοντας λίγη υγρασία για τα επόμενα μπαλάκια που θα πλάσετε.

Μόλις σταθεροποιηθούν, αποθηκεύστε τα σε ένα σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τα διατηρήσετε για πάνω από μια εβδομάδα στο ψυγείο και για πάνω από 2-3 μήνες στην κατάψυξη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram