Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ομελέτα φούρνου με ντομάτα και πιπεριά

Δημοσιεύθηκε 18 Οκτωβρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τη ντομάτα και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram