Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μανιτάρια γεμιστά

Δημοσιεύθηκε 2 Νοεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

10 μανιτάρια champignon
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πράσο
1 σκ. σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. mix τυριών
1 αυγό, μέτριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σερβίρισμα
ρόκα
πιπέρι
θυμάρι, φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα μανιτάρια τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα 50 γρ. από το mix τυριών, το αβγό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και μοιράζουμε από επάνω το υπόλοιπο mix τυριών.
Ψήνουμε τα μανιτάρια στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια με ρόκα, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram