Οι top ασκήσεις που «σβήνουν» την κυτταρίτιδα

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουνίου, 2023

Η γυμναστική είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα, εάν και εφόσον σε ενοχλεί. Όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους και θα ενισχύσει του μύες του σώματός σου, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει τη ροή του αίματος στις περιοχές που εμφανίζεις κυτταρίτιδα. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και κάνει τα λιπώδη κύτταρα λιγότερο ορατά κάτω από την επιφάνειά του.

Μια ώρα καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να κάψει περίπου 300 έως 400 θερμίδες. Αυτό θα βοηθήσει στην κινητοποιήση των λιποκυττάρων στους γλουτούς, τους γοφούς και τους μηρούς, για να χρησιμοποιηθούν ως «καύσιμο» από τους μύες που ασκούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η ενδυνάμωση των μυών κάτω από τα λιποκύτταρα, μπορεί να κάνει θαύματα για την εμφάνιση του δέρματός, καθώς διασφαλίζει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ασκήσεις όπως squats, lunges και εκείνες που χρησιμοποιούν αντιστάσεις, θα βοηθήσουν στην τόνωση αυτών των μυών στους μηρούς και τους γλουτούς.

Κι αν δεν είσαι σίγουρη από το πώς να ξεκινήσεις, η pilates instructor και owner του Breath Pilates Studio, Ιφιγένεια Μπάκα, προτείνει ένα σούπερ, αποτελεσματικό πρόγραμμα με ασκήσεις μειώνουν την κυτταρίτιδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram