Ασκήσεις για να διώξεις τα ανεπιθύμητα “ψωμάκια”

Δημοσιεύθηκε 6 Οκτωβρίου, 2020

Ήξερες ότι τα λεγόμενα “ψωμάκια” δεν είναι κάποιο έξτρα λίπος στην περιοχή των γλουτών, αλλά πρόκειται για το σημείο που ενώνεται το πίσω μέρος του μηρού με το γλουτό σου; Δηλαδή, όταν λέμε “έχω ψωμάκια”, ουσιαστικά αναφερόμαστε στην περιοχή εκείνη που μόλις ανέφερα, η οποία απλώς δεν έχει γυμναστεί αρκετά και δημιουργείται αυτήν η αίσθηση του επιπλέον λίπους.

Η λύση; Να δυναμώσουν οι μύες που βρίσκονται κάτω από το σωματικό λίπος σε αυτή την περιοχή, κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνη στο σπίτι σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Άσκηση σε ξαπλωτή θέση για τους γλουτούς

Ξάπλωσε στο πλάι με τα γόνατα λυγισμένα σε γωνία 45 μοιρών, με το αριστερό πόδι επάνω στο δεξί ευθυγραμμίζοντας γόνατα και αστραγάλους. Ενεργοποιώντας τον κορμό σου και κρατώντας ενωμένους τους αστραγάλους, άνοιξε αργά το αριστερό γόνατο προς τα πάνω. Βεβαιώσου πως κρατάς ενεργοποιημένο τον κορμό και τους γλουτούς σου. Μπορείς αν θέλεις να δέσεις μία ζώνη αντίστασης γύρω από τα πόδια ελαφρώς επάνω από τα γόνατα για έξτρα challenge. Επανάλαβε 12 με 15 φορές από κάθε πλευρά.

2. Πλάγια προβολή

Στάσου όρθια με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Προσπάθησε χωρίς να κινήσεις καθόλου το αριστερό σου πόδι να κάνεις ένα μεγάλο βήμα στα δεξιά. Κρατώντας τεντωμένο το αριστερό, κάνε μία προβολή στα δεξιά με το δεξί πόδι στέλνοντας τα ισχία σου κάτω και πίσω προσέχοντας το δεξί γόνατο να μην περάσει τα δάχτυλα του ποδιού. Κάνε 10 με 12 επαναλήψεις με κάθε πόδι.

3. Περπάτημα με καθίσματα


Τύλιξε μία ζώνη αντίστασης ελαφρώς κάτω από τα γόνατα και στάσου με τα πόδια σε άνοιγμα των ώμων σου. Ενεργοποίησε τους γλουτούς και φέρε τα ισχία σου ελαφρώς προς τα κάτω. Με ενεργοποιημένο τον κορμό σου κάνε 15 βήματα στα αριστερά εναλλάξ ένα-ένα πόδι κρατώντας την αντίσταση με τη ζώνη και μετά κάνε άλλα 15 προς τα δεξιά.

4. Άσκηση σε παλάμες και γόνατα για ενδυνάμωση των γλουτών


Έλα σε παλάμες και γόνατα με τους καρπούς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία. Κάνε flex τα πέλματα, ενεργοποίησε τον κορμό σου και άνοιξε στο πλάι το αριστερό σου πόδι μέχρι να φέρεις το εσωτερικό του μηρού σου παράλληλο με το έδαφος. Κάνε 15 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά και νιώσε το γλουτό να παίρνει φωτιά!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram