Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σαλάτα με εσπεριδοειδή και γαρίδες

Δημοσιεύθηκε 4 Μαρτίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

Για το dressing
ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 ροζ γκρέιπφρουτ
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό λάιμ
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. κρέμα βαλσάμικο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σαλάτα
1/2 φινόκιο
100 γρ. σπανάκι baby
1/2 pink γκρέιπφρουτ, σε φέτες
30 γρ. κρέμα βαλσάμικο

Για τις γαρίδες
2 σκ. σκόρδο
60 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. γαρίδες, Νο 0, καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το dressing
Ρίχνουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος το ξύσμα και τον χυμό από όλα τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σαλάτα
Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο μπολ με το dressing. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φέτες από το ροζ γκρέιπφρουτ.

Για τις γαρίδες
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σκόρδο και 50 γρ. ελαιόλαδο, χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο, και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρουμε τις γαρίδες στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα με το λάδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο, και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Το υπόλοιπο μείγμα με το λάδι και το σκόρδο το αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο.

Για τη σύνθεση
Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ με τη σαλάτα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram