Τι έγινε σαν σήμερα -14/7- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουλίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1789: Πέφτει η Βαστίλη, σηματοδοτώντας την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης (εθνική εορτή για τη χώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1795: Η «Μασσαλιώτιδα» υιοθετείται και επισήμως ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας. Η σύνθεση του ύμνου ανήκει στον αξιωματικό του Γαλλικού Στρατού (του Μηχανικού), Ρουζέ ντε Λιλ. Γράφτηκε στο Στρασβούργο τη νύκτα της κήρυξης του πολέμου μεταξύ Γαλλίας και Αυστρίας στις 17 Απριλίου 1792.

1902: Καταρρέει το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

1992: Δολοφονική απόπειρα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά, πραγματοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο περαστικός από το σημείο, Θάνος Αξαρλιάν, σε ηλικία 22 ετών και να τραυματιστούν άλλοι πέντε πολίτες.

1993: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Πάτρα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή και πολλοί να τραυματιστούν.

2000: Μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη προκαλεί μια γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη.

2003: Σε μια προσπάθεια να διαβάλλει τον αμερικάνο πρέσβη Τζόζεφ Γουίλσον που ήταν κατά της επίθεση στο Ιράκ ο αρθρογράφος της Washington Post, Ρόμπερτ Νόβακ αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του Γουίλσον, Βάλερι Πλέιμ είναι πράκτορας της CIA.

2020: Μετά από μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε 7,5 εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #do_not_execute, οι ιρανικές αρχές σταματούν τις επικείμενες εκτελέσεις τριών αντικυβερνητικών διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οδομαχιών τον Νοέμβριο του 2019, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές. Διατάσσεται, επίσης, η επανάληψη της δίκης.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram