Είσαι single; Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις

Δημοσιεύθηκε 14 Ιανουαρίου, 2023

Μια νέα έρευνα της αποκάλυψε τις καλύτερες πόλεις για να ζήσουν οι εργαζόμενοι singles, με βάση παράγοντες όπως το κόστος ενός ραντεβού, η τιμή του ενοικίου και η ταχύτητα του διαδικτύου στη περιοχή.

Όταν είσαι νέα και ελεύθερη, το να ταξιδέψεις στον κόσμο, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες που μπορείς να ξεκινήσεις. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις και να εργαστείς ως νέα και single; Μια νέα έρευνα από την Compare the Market Australia αποκαλύπτει τους καλύτερους προορισμούς, αναλύοντας μεταξύ άλλων το κόστος των ραντεβού ανά πόλη, τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά και τις τιμές των ενοικίων σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η νέα έρευνα εξέτασε επτά συγκεκριμένους παράγοντες και κατέταξε τις 50 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.

Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι εξής:

  • Κόστος ενός ραντεβού

Το συνολικό κόστος 2 εισιτηρίων για κινηματογράφο, 1 μπουκάλι κρασί, μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων με ταξί και ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα σε εστιατόριο μεσαίας τιμής, για κάθε πόλη.

  • Κόστος μιας μπύρας

Το κόστος 1 μπύρας σε εστιατόριο, για κάθε πόλη.

  • Αριθμός εστιατορίων/μπαρ

Ο αριθμός των εστιατορίων/μπαρ που αναφέρονται στο TripAdvisor, για κάθε πόλη

  • Αριθμός αξιοθέατων/πραγμάτων που μπορείς να κάνεις

Ο αριθμός των αξιοθέατων/πραγμάτων που αναφέρονται στο TripAdvisor, για κάθε πόλη.

  • Ποσοστό ανεργίας 

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας στην οποία βρίσκεται κάθε πόλη.

  • Ταχύτητα Διαδικτύου

Η μέση ταχύτητα λήψης σε Mbps της χώρας στην οποία βρίσκεται κάθε πόλη.

  • Τιμές ενοικίου

Το μέσο ενοίκιο ανά μήνα, για ένα διαμέρισμα σε κάθε πόλη.

Οι καλύτερες πόλεις για να ζήσεις ως single

Από τις 50 λοιπόν πόλεις που εξετάστηκαν, το Τόκιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με την Μπανγκόκ και την Βουδαπέστη να ολοκληρώνουν την κορυφαία τριάδα. Η Αθήνα βρίσκεται στην 22η θέση στην Ευρώπη και 37η παγκοσμίως.

best cities for single people

Την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Πράγα, η Σεούλ, το Νέο Δελχί, η Λισαβόνα, η Σόφια, η Βαρσοβία και η Κουάλα Λουμπούρ. Στην Κωνσταντινούπολη το κόστος ενός ραντεβού κυμαίνεται στα 36.62 €. Στην Μπρατισλάβα αντίστοιχα ένα ραντεβού θα κοστίσει 69.58 €, στο Βερολίνο 87.68 €, στη Ρίγα 72.89€, στο Άμστερνταμ 115.08 € και στο Παρίσι 96.71 €.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram