ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπέικον
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
3 καρότα
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. κόκκινο κρασί
50 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
600 γρ. νερό
2 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. κάστανα, ωμά
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
800 γρ. πουρέ πατάτας
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το μπέικον από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους 2-3 εκ.
Ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα -χωρίς να τη σκουπίσουμε από το λάδι του μπέικον- και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε με μια τσιμπίδα τα κομμάτια του μοσχαριού από την κατσαρόλα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες.
Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και αλευρώνουμε.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να πάει παντού το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί και τη σόγια σος.
Αφήνουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό, το θυμάρι, το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε.
Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά αρκετό νερό να βράσει.
Χαράζουμε τα κάστανα δημιουργώντας έναν σταυρό από την κοίλη πλευρά τους και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε τα κάστανα και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Δεν θα έχουν μαλακώσει, αλλά δεν μας πειράζει γιατί στη συνέχεια θα τα βράσουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το βήμα αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα βρασμένα κάστανα.
Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και βράζουμε για 20-30 λεπτά ακόμα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ πατάτας πασπαλίζοντας με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.